علت لنگیدن پای کودک + درمان های موثر

علت-لنگیدن-پای-کودک

لنگیدن کودک به خصوص اگر همراه درد یا علائم دیگر باشد، یکی از تجربیات نگران کننده برای والدین است. به خصوص که آنها نمی دانند آیا این یک مشکل موقتی و جزئی است یا علامت بیماری است که به درمان نیاز دارد.
در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با علت و درمان درد و لنگیدن پا در کودکان آشنا کنیم و بگوییم که چه زمانی باید نگران لنگیدن فرزند دلبندتان باشید. برای دسترسی سریعتر به تیترهای این مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

علائم لنگیدن پا در کودکان

لنگیدن پا در کودکان می تواند با علائم دیگری نیز همراه باشد؛ مثلا:

  • درد پا یا لگن
  • التهاب
  • تورم
  • مشکل در راه رفتن
  • تب

چه زمانی باید نگران لنگیدن کودک باشیم؟

اگر لنگیدن کودک همراه علائم زیر بود باید برای تشخیص علت و درمان درد زانو و لنگیدن پا در کودکان سریعتر به پزشک اطفال مراجعه کنید:

  • تب
  • تورم
  • التهاب یا قرمزی در محل درد
  • درد شدید پاها
  • بیحسی یا ضعف پا
  • طولانی شدن لنگش پا (بیش از چند روز)
  • شکستگی استخوانها
  • کشیدگی یا اسپاسم های شدید بافتهای نرم پا

با مراجعه به پزشک و تشخیص علت لنگیدن می توان کودک را تحت درمان قرار داد.

برای درمان لنگیدن کودکان با کاردرمانی می توانید از تخصص کاردرمانگران مجرب کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ در اصفهان بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ۰۳۱۳۳۳۹۶۲۴۷ تماس بگیرید.

لنگیدن کودک به چه علت است؟

لنگیدن پا در کودکان می تواند ناشی از اتفاقات ساده مثل خستگی باشد. اما گاهی نیز لنگیدن طولانی یا همراه با علائم دیگر مثل درد از یک مشکل جدی خبر می دهد که نیاز به درمان دارد. رایجترین علتهای پزشکی و غیرپزشکی لنگیدن پا در کودکان عبارتند از:

علل پزشکی برای لنگیدن کودک

بیماریهای استخوانی کودکان: شامل مشکلاتی مثل عفونتهای ویروسی یا باکتریایی استخوانی (استئومیلیت) و مفاصل است که با درد شدید، تب و لنگیدن همراه هستند. این نوع علل نیاز به درمان فوری دارند.

اختلالات عصبی و عضلانی: مشکلات عصبی-عضلانی مانند دیستروفی عضلانی، فلج مغزی، میوپاتی، اسپینا بیفیدا، … ممکن است علت ضعف عضلات پا و لنگیدن کودک شما باشند.

برخی بیماریها: بیماریهایی مثل پرتس (نوعی اختلال در خونرسانی به سر استخوان ران) و اسلیپ یا لغزش اپی فیز سر استخوان ران (جدا شدن سر استخوان ران از قسمت گردن آن) نمونه ای از مشکلاتی هستند که می توانند باعث لنگیدن کودک و درد پای او شوند.

بروز شکستگی ها: شکستگی در استخوانهای پا یا لگن در اثر ضربه، سقوط یا تصادف ممکن است دلیل لنگیدن کودک باشد.

تومورهای استخوانی: درد و لنگیدن در برخی مواردی نشانه وجود تومورهای استخوانی در ناحیه پا یا لگن کودک است.

مشکلات مفصلی کودکان: وجود بیماریهایی مثل آرتریت یا التهاب مفاصل از علل لنگیدن کودک هستند که با علائم دیگری مثل درد و تورم همراه اند.

کشیدگی یا اسپاسم: ممکن است کودک حین بازی یا ورزش دچار کشیدگی و یا تنش (اسپاسم و انقباض) در عضلات، رباطها یا تاندونهای پا شده و همین دلیل لنگیدن او باشد.

کبودی های پا یا لگن و بدشکلی های مادرزادی هم می توانند از علل لنگیدن کودکان باشند. این نوع دلایل از جمله موارد جدی هستند که به درمانهای پزشکی نیاز دارند.

علل غیرپزشکی لنگیدن کودکان

کودک ممکن است به دلایل غیرپزشکی که چندان وخیم نیستند دچار لنگیدن شود. این علل عبارتند از:

  • لنگیدن کودک بعد از بازی به دلیل خستگی بیش از حد، ضربه یا آسیبهای سطحی در بازیها که با استراحت رفع می شود.
  • تاثیر رشد استخوانی در لنگیدن کودک به خصوص در سنین رشد سریع او می تواند باعث درد، ناهماهنگی در حرکت پاها و لنگیدن شود.
  • پوشیدن کفشهای نامناسب یا تنگ

کاردرمانی-لنگیدن-کودکان

چگونه لنگیدن پا در کودک را درمان کنیم؟

روشهای درمان لنگیدن در کودکان متنوع هستند و بر اساس علت لنگش پای کودک به کار می روند. این درمانها عبارتند از:

درمانهای خانگی

اگر لنگیدن کودک همراه درد خفیف بود و علت جدی نداشت، با روشهای زیر درمان می شود:

  • استراحت کافی
  • محدود کردن فعالیت و بازی کودک
  • استفاده از کمپرس سرد یا گرم برای ناحیه دردناک
  • فیزیوتراپی: از این روش در صورت لزوم (در موارد جدی) برای تقویت عضلات پا، کاهش درد، بهبود حرکات پا و مفاصل استفاده می شود.
  • درمانهای دارویی: در این روش، پزشک اطفال از داروهایی مثل داروهای ضدالتهاب و آنتی بیوتیک برای کاهش درد، درمان التهاب یا عفونتی که باعث لنگیدن کودک شده استفاده می کند.
  • استفاده از وسایل کمکی: برای تمرین راه رفتن، بهبود پایداری و تعادل کودک، کاهش فشار روی پاها و کاهش لنگیدن، وسایل کمک حرکتی مثل واکر، عصا، یا اسپلینت‌های مخصوص تجویز می شود.

درمان لنگیدن کودکان با کاردرمانی در اصفهان

به گفته متخصصان کاردرمانی کلینیک توانبخشی و کاردرمانی حافظ، تکنیکهای کاردرمانی از بهترین روشهای درمان لنگیدن پا در کودکانی هستند که به دلایل عضلانی، عصبی یا اسکلتی دچار این عارضه شده اند. این تکنیکها عبارتند از:

تمرین درمانی

استفاده از مجموعه ای از حرکات ورزشی برای درمان لنگیدن کودکان از روشهای رایج درمان این عارضه در مراکز کاردرمانی اصفهان است. برخی از این تمرینات عبارتند از:

۱- تمرینات تقویتی
این تمرینات به تقویت عضلات مختلف پا، بهبود استحکام و حمایت از مفاصل و بهبود پایداری کودک موقع راه رفتن کمک می کنند. تمریناتی مثل اسکات نیمه، حرکات ایزومتریک و بالا بردن پاها از این نوع تمرینات هستند.

تمرینات تقویت عضلات کف پا و قوس پا نیز به پایداری مفاصل پا کمک می کنند. از جمله ی ای تمرینات می توان به جمع کردن پارچه با انگشتان پا، فشار دادن کف پا و انجام حرکات دورانی روی یک توی کوچک اشاره کرد. این حرکات به کاهش درد و افزایش پایداری پا کمک می کنند.

۲- تمرینات تعادلی
این تمرینات شامل حرکاتی مثل راه رفتن روی سطوح نرم یا ناپایدار مثل توپهای تعادل، ایستادن روی یک پا و استفاده از نوار تعادلی هستند. این تمرینات به بهبود تعادل و هماهنگی اندام های حرکتی، کنترل حرکات بدن و تقویت عضلات کوچک پا کمک می کنند و لنگیدن را بهبود می بخشند.

تمرینات-تعادلی-برای-لنگیدن-کودکان

۳- تمرینات کششی
در بعضی از کودکان علت اصلی لنگیدن مربوط به اسپاسم یا کوتاهی عضلات پا و مفاصل است. با استفاده از تمرینات کششی می توان عضلات کوتاه شده لگن، پشت ران و ساق پاها رابه تدریج باز کرد. این تمرینات با کاهش تنش عضلانی و راحتتر کردن حرکت مفاصل لنگیدن کودک را کاهش می دهند.

درمانهای حسی-حرکتی (Sensory Integration)

در این روش، کودک می تواند با پردازش بهتر اطلاعات حسی و بازخوردهای حسی بهتر، حرکات هماهنگ تری بین چشم و پاها داشته باشد و در کنترل و تعادل بدن پیشرفت زیادی کند.

همچنین با این نوع تمرینات، کودک می تواند درک بهتری از سطح زمین و وضعیت بدن خود پیدا کند. نمونه هایی از این تمرینات عبارتند از:

  • تمرین با توپهای ماساژ
  • استفاده از صفحات لرزشی
  • استفاده از سطوح بافت‌دار
  • رد شدن از موانع
  • بازیهای حرکتی
  • برداشتن اشیا از روی زمین و انداختن آنها در سبد

تکنیکهای-حسی-حرکتی-برای-لنگیدن

آموزش راه رفتن صحیح

در این روش، کاردرمانگر تلاش می کند الگوی راه رفتن کودک را با روشهایی مثل آموزش هماهنگی حرکت دست و پا، گام برداشتن صحیح و استفاده از کف پا اصلاح کند. این کار علاوه بر بهبود نحوه راه رفتن کودک باعث افزایش تعادل و پایداری حرکات و کاهش لنگیدن او می شود.

مزایای کاردرمانی برای لنگیدن پای کودک

استفاده از روشهای کاردرمانی برای درمان لنگیدن پا در کودکان با مزایای زیر همراه است:

  • بازگشت عملکرد و حرکت طبیعی پاها
  • کاهش درد و اسپاسم پاها
  • بهبود توانایی هماهنگی و تعادل
  • اصلاح الگوی راه رفتن کودک
  • رفع کشیدگی بافتهای نرم پا مثل عضلات و تاندونها
  • درمان موثر برای لنگیدن پا

والدین عزیز با مراجعه به کلینیک حافظ می توانند از روشهای کاردرمانی و مزایای آن جهت درمان لنگیدن کودک خود بهره مند شوند. در ضمن در این مرکز، خدمات کاردرمانی در منزل نیز ارائه می شود.

کاردرمانی-برای-درمان-لنگیدن-کودک

برای درمان لنگیدن کودکان با کاردرمانی می توانید از تخصص کاردرمانگران مجرب کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ در اصفهان بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ۰۳۱۳۳۳۹۶۲۴۷ تماس بگیرید.

جمع بندی نهایی

لنگیدن پا در کودکان عارضه ای است که می تواند در اثر خستگی یا آسیبهای جزئی حین بازی ایجاد شود. ولی در مواردی نیز علت لنگیدن جدی است و می تواند مربوط به مشکلاتی مثل تومورهای استخوانی، اختلالات عصبی عضلانی، عفونت یا شکستگی های پا باشد.

در این موارد، علاوه بر لنگیدن، کودک دچار درد، التهاب، تورم و علائم دیگر شده و حتما نیاز به درمانهای پزشکی دارد. برخی از این درمانها عبارتند از دارودرمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی کودکان است که بر اساس علت لنگیدن کودک انتخاب می شوند.

سوالات متداول

رایجترین سوالاتی که در مورد علت و درمان لنگیدن کودکان از کلینیک کاردرمانی حافظ پرسیده می شوند، عبارتند از:

چگونه علت لنگیدن پای کودک را تشخیص دهیم؟

از نوع راه رفتن کودک می توانید تشخیص دهید. ولی روشهای پزشکی تشخیص علت لنگیدن عبارتند از: معاینه فیزیکی؛ آزمایشهای تصویربرداری مثل ام آر آی، رادیوگرافی یا سی تی اسکن برای بررسی شکستگی استخوان و آسیب دیدگی بافتهای نرم و آزمایش خون جهت بررسی وجود عفونت و التهاب.

چه بیماری هایی باعث لنگیدن کودک می شوند؟

بیماریهایی مثل عفونت استخوان، تومورهای سرطانی استخوان، بیماری پرتس، آرتریت و اسلیپ از جمله بیماریهایی هستند که باعث لنگش پا برخی از کودکان می شوند.

آیا لنگیدن با رشد کودک برطرف می‌شود؟

اگر لنگیدن کودک به خاطر رشد سریع استخوانها و تغییر فرم بدن است، جای نگرانی نیست و با گذشت زمان و رشد کودک این مشکل برطرف می شود. اما اگر لنگیدن دلایل دیگری دارد باید به پزشک اطفال مراجعه کنید.

اگر سوالی درباره لنگیدن کودکان دارید، می توانید آن را در بخش نظرات از متخصصان کلینیک توانبخشی و کاردرمانی حافظ بپرسید.

۵/۵ - (۲۹ امتیاز)
کلینیک حافظ

کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ بعنوان مجهزترین و کاملترین کلینیک کاردرمانی در اصفهان ارائه دهنده خدمات تخصصی توانبخشی در زمینه مشکلات جسمی و ذهنی کودکان و بزرگسالان می باشد. ما در کلینیک حافظ با تخصیص بخشهای درمانی ویژه و مجزا و بکارگیری تیمی حرفه ای از درمانگران، مفتخر به ارائه بهترین خدمات درمانی به مراجعین عزیزی هستیم که از اصفهان و شهرهای اطراف به مرکز ما مراجعه می کنند.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *