یکی از اختلالات تغذیهای در اوتیسم، بدغذایی است که چالش بسیار رایجی در بین این کودکان به شمار می رود. اگر فرزندتان بسیاری از غذاها را نمی خورد و درمانده شده اید، توصیه می کنیم این مقاله را حتما بخوانید.
ما در این مقاله به بدغذایی در کودکان اوتیسم و نقش کاردرمانی برای درمان آن پرداخته ایم. خوشبختانه این روش امروزه نقش مهمی در بهبود تغذیه کودکان اوتیسم ایفا می کند. برای دسترسی سریعتر به تیترهای این مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
چرا کودکان اوتیسم بدغذا هستند؟
بدغذایی در کودکان اوتیسم به دلایلی مثل اختلالات پردازش حسی، مشکلات پردازش اطلاعات، رفتارهای تکرارشونده یا مشکلات بلع رخ می دهد. این عوامل باعث می شوند فرزندتان علائم زیر را از خود نشان دهد:
- حساسیت های حسی مثل حساسیت به بافتهای خاص غذاها یا بو، طعم یا ظاهر آنها
- محدودیت های رفتاری مثل انتخاب محدود فقط چند نوع خاص از غذا یا تمایل شدید به غذاهای یک رنگ یا از یک نوع
- مشکلات ارتباطی برای خوردن در جمع
- خودداری از مصرف غذاهای جدید
- مشکل در بلع
- رفتارهای تکراری مثل چرخاندن غذا در دهان یا جویدن طولانی آن
این نوع بدغذایی ها سلامت و رشد کودکان را به خطر می اندازد. به همین دلیل است که درمان بدغذایی در کودکان اوتیسم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
برای درمان بدغذایی در بیماران اوتیسم با کاردرمانی در اصفهان شما هم می توانید از تخصص و تجربه کاردرمانگران مجرب کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ در این زمینه بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ۰۳۱۳۳۳۹۶۲۴۷ تماس بگیرید.
روشهای کاردرمانی برای بدغذایی در اوتیسم
به گفته کاردرمانگران کلینیک توانبخشی و کاردرمانی حافظ، یکی از بهترین مراکز کاردرمانی کودکان اوتیسم در اصفهان، روشهای کاردرمانی برای بهبود تغذیه در کودکان اوتیسم از مهمترین روشهای درمان بدغذایی هستند. این درمانها با تکنیکهای زیر در اصفهان انجام می شوند:
کاردرمانی حسی و تغذیه در کودکان اوتیسم
برای درمان اختلالات پردازش حسی و تغذیه کودک اوتیسم، کاردرمانگران از طریق بازی و تمرینات حسی در زمینه های زیر به کودکتان کمک می کنند:
- مدیریت حساسیت حسی
- غذا درمانی در کودکان اوتیسم از طریق بازی با بافتهای مختلف غذا مثل برنج، ماست، بستنی، خامه، میوه های نرم، … جهت آشنایی با بافتها، مزه ها و بوهای مختلف
- پردازش بهتر اطلاعات حسی و پاسخ به آنها
- استفاده از انگشت یا ابزارهای مخصوص برای ماساژ دهانی و کاهش حساسیت دهانی
تمرینات کاردرمانی برای بهبود بلع در کودکان اوتیسم
در این تمرینات، عضلات دهان و گلو برای بلع صحیح تقویت می شوند. همچنین تمریناتی برای بهبود مهارتهای لازم جهت خوردن مثل جویدن، بلع، کنترل زبان و دهان و هماهنگی دهان با دستها برای کودک طراحی می شوند.
بیشتر بخوانید: تمرینات ورزشی ضروری برای کودکان اتیسم
آموزش مهارتهای اجتماعی
کاردرمانگران به کودکان یاد می دهند چطور صحیح غذا بخورند یا با دیگران موقع غذا خوردن تعامل کنند و لذت ببرند. این آموزشها می تواند در قالب بازی گروهی باشد.
بیشتر بخوانید: ۱۰ اپلیکیشن و بازی اندرویدی برای کودکان اوتیسم
تغذیه درمانی برای کودکان اوتیسم در اصفهان
در این روش که شامل طراحی یک برنامه غذایی متناسب با نیازهای کودک و اضافه کردن تدریجی غذاهای جدید است، کادرمانگر کودک در کنار متخصص تغذیه رژیم غذایی کودک را بهبود می دهد.
آنها با کمک روشهای ترغیبی مثل انتخاب غذاهای جذاب و خوشطعم سعی می کنند غذاهای جدید با رنگ، بافت و بوی جدید را به برنامه کودک اضافه کنند. البته این برنامه ریزی با همکاری خانواده انجام می شود.
۷ تاثیر کاردرمانی بر تغذیه کودکان اوتیسم
نقش کاردرمانی در بهبود بدغذایی کودکان اوتیسم در زمینه های زیر بسیار موثر است:
- افزایش مهارت کودک در مدیریت رفتارهای مرتبط با غذا
- آشنایی تدریجی با غذاهای جدید و افزایش تنوع غذایی
- برقراری رابطه مثبت تر با غذاها
- بهبود مشکلات بلع
- کاهش حساسیت های حسی
- افزایش اعتماد به نفس کودک
- کمک به غذا خوردن در جمع
به دلیل اینکه دلایل مختلفی در بروز اختلالات غذایی نقش دارند، برنامه غذایی کودکان اوتیسم معمولا ترکیبی از استراتژی های درمانی مختلف است. این استراتژی ها را می توانید در شکل زیر ببینید:
برای درمان بدغذایی در اوتیسم با کاردرمانی در اصفهان شما هم می توانید از تخصص و تجربه کاردرمانگران مجرب کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ در این زمینه بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ۰۳۱۳۳۳۹۶۲۴۷ تماس بگیرید.
جمع بندی نهایی
بدغذایی در کودکان اوتیسم مشکل شایعی است که به دلیل اختلالات پردازش حسی و حساسیت زیاد کودک به طعم، بو و رنگ غذاها و یا اختلالات ناشی از بلع رخ می دهد. این مسائل را می توان با روشهای کاردرمانی بهبود داد.
کاردرمانگر کودک با استفاده از تکنیکهای مختلف کاردرمانی، به کودک اوتیسم کمک می کند، غذاهای متنوع تری بخورد و از غذا خورن در جمع لذت ببرد. همچنین با تقویت عضلات درگیر در بلع غذا و هماهنگی درست بین آنها، مشکل بلع کودک برطرف می شود.
سوالات رایج
متداول ترین سوالات در مورد بهبود بدغذایی در کودکان اوتیسم با روشهای کاردرمانی عبارتند از:
چگونه خانوادهها میتوانند از کاردرمان حمایت کنند؟
خانواده با صبر و تحمل خود و کاهش اضطراب و تنش موقع غذا خوردن و ایجاد یک محیط آرام و بدون حواسپرتی در زمان تغذیه کودک می توانند به او کمک کنند تجربه بهتری از غذا خوردن پیدا کند.
چرا کودکان اوتیسم رفتارهای عجیب و غریبی با غذا دارند؟
رفتار آنها بخاطر حساسیت به بو، ظاهر و طعم یا بافت غذاها است و برای همین فقط به غذاهای خاصی علاقه دارند و از غذاهای دیگر اجتناب می کنند. برخی از آنها هم مشکل بلع دارند و زیاد غذا را می جوند یا در دهانشان اینطرف و آن طرف می کنند.
چگونه حسهای مختلف بر انتخاب غذا در کودکان اوتیسم تاثیر میگذارند؟
کودکان اوتیسم مشکل پردازش حسی دارند و برای همین بافت، دما، بو، طعم یا رنگ غذاها روی انتخاب غذای آنها تاثیر زیادی دارد و فقط غذاهای خاصی را می توانند بپذیرند. این مسائل با روشهای کاردرمانی بهبود می یابند.
اگر شما هم سوالی درباره بدغذایی کودکان اوتیسم دارید، در بخش نظرات می توانید از کلینیک ما بپرسید.