کاردرمانی بیماران پاراپارزی در اصفهان: بازگشت قدرت و تعادل

کاردرمانی-پاراپارزی-در-اصفهان

انجام ساده ترین کارها مانند راه رفتن یا حفظ تعادل محرومیتی است که بیماران پاراپارزی با آن هر روز دست و پنجه نرم می کنند. ولی امروزه روشهای درمانی برای بازگشت این افراد به زندگی فعال و پرانرژی وجود دارد که می تواند به بهبود قدرت عضلانی و تعادل آنها کمک کند.
در این مقاله همراه ما باشید تا دریابید چگونه کاردرمانی به بهبود تعادل و هماهنگی بیماران پاراپارزی کمک و زندگی آنها را دگرگون می کند. برای دسترسی سریعتر به تیترهای مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

پاراپارزی چیست و چگونه بر حرکت تأثیر می‌گذارد

پاراپارزی به ضعف یا فلج نسبی عضلات پاها گفته می شود که با ایجاد محدودیتهای حرکتی، زندگی روزانه بیمار را مختل می کند. هر چند این بیماری در هر سنی ممکن است بروز کند ولی معمولا در بزرگسالان شایعتر از کودکان است.

پاراپارزی و عوارض آن

پاراپارزی علاوه بر محدودیتهای حرکتی منجر به مشکلات زیر می شود:

  • درد
  • کاهش تعادل
  • ضعف عمومی عضلات بدن
  • بدتر شدن توانایی‌ حرکتی به مرور زمان

علائم پاراپارزی در کودکان و بزرگسالان

علائم پاراپارزی بستگی به شدت و دلیل آن دارد. اما رایج علائم این بیماری عبارتند از:

  • احساس بیحسی یا سوزن سوزن شدن پاها
  • ضعف یا ناتوانی در پاها
  • اسپاسم و گرفتگی عضلات
  • کاهش تعادل و هماهنگی به خصوص موقع راه رفتن
  • زود خسته شدن از ایستادن یا راه رفتن
  • تاخیر رشد حرکتی در کودکان
  • ضعف شدید، درد و از دست دادن کنترل عضلات پا در بزرگسالان

با بروز چنین علائمی هر چه زودتر باید برای درمان پاراپارزی اقدام و از تشدید این علائم پیشگیری کنید.

علل پاراپارزی (Paraparesis)

اغلب اوقات پاراپارزی به یکی از دلایل زیر رخ می دهد:

علل پاراپارزی در بزرگسالان علل پاراپارزی در کودکان
آسیبهای نخاعی در اثر تصادف، سقوط، …

سکته مغزی

تومورها یا توده‌های نخاعی

بیماریهای عصبی مثل ام اس

عفونتهای ویروسی و باکتریایی

فلج مغزی (CP)

اسپینا بیفیدا (از شایعترین علل)

علل ژنتیکی

مشکلات مادرزادی

برای درمان ضعف عضلات کودکان یا بزرگسالان در اصفهان شما می توانید به کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با شماره ۰۳۱۳۳۳۹۶۲۴۷ تماس بگیرید.

روشهای درمان پاراپارزی در اصفهان

به گفته متخصصان کلینیک کاردرمانی حافظ، روشهای مختلفی برای درمان پاراپارزی وجود دارد که هدف تمام آنها تقویت عضلات و بهبود تعادل بیمار است. این روشها عبارتند از:

تمرینات کاردرمانی برای پاراپارزی: این روش با تکنیک های مختلف توابخشی عضلات بیمار را تقویت می کند و موثرترین روش درمان این بیماری به شمار می آید.

کاردرمانی-پاراپارزی-در-کودکان

فیزیوتراپی: به کمک روشهای مختلفی مثل تحریک الکتریکی عضلات، آب درمانی، وسایل کمکی، … انجام می شود.

دارو درمانی: شامل تجویز داروهایی برای کنترل علائم مثل داروهای ضد اسپاسم، ضد التهاب و مسکن است.

جراحی: درصورتی از این روش استفاده می شود که پاراپارزی به دلیل مشکلات ساختاری در نخاع، تومورها، یا آسیبهای شدید ستون فقرات ایجاد شده باشد.

درمان پاراپارزی در اصفهان با کاردرمانی

تمرینات کاردرمانی برای بیماران پاراپارزی بهترین راه برای درمان پاراپارزی است. کاردرمانگران کودک و بزرگسال در مراکز کاردرمانی به کمک تکنیکهای زیر بیماران خود را درمان می کنند:

تمرینات کاردرمانی

 برخی از تمرینات ورزشی برای بیماران پاراپارزی طراحی شده اند تا به تقویت عضلات و بهبود تعادل آنها کمک کنند. نمونه این تمرینات عبارتند از:

تمرینات تقویتی
تمرینات تقویتی برای افزایش قدرت عضلات ضعیف شده پاها، تنه و عضلات مرکزی بدن و شلی عضلات انجام می شوند. مثلا:

  • تمرینات انقباضی ایستا یا ایزومتریک: این تمرینات شامل انقباض عضلات بدون تغییر طول است و بدون وارد کردن فشار اضافی روی مفاصل می تواند عضلات را تقویت کند.
  • تمرینات مقاومتی: ورزشهایی که با استفاده از وزنه های سبک یا باندهای کشی انجام می شود و به تقویت عضلات پا و تنه کمک می کند.
  • تمرینات وزنه برداری سبک: با استفاده از وزنه های سبک یا دستگاه های مقاومتی است و تحت نظارت کاردرمانگر انجام می شود.

کاردرمانی-پاراپارزی-با-باند-کشی-و-توپ

تمرینات تعادلی و هماهنگی
تمرینات تعادلی برای حفظ پایداری و جلوگیری از افتادن انجام می شود. تمریناتی مثل ایستادن روی یک پا، راه رفتن روی خطوط مستقیم، نشستن یا ایستادن روی توپهای تعادلی بزرگ از این دسته تمرینات هستند.

تمرینات تعادلی در هماهنگی بین حرکات پاها و بدن، بهبود تعادل و تقویت عضلات مرکزی بدن موثر هستند.

تمرینات حرکتی
تمرینات حرکتی با هدف افزایش یا حفظ دامنه حرکتی مفاصل، حفظ انعطاف‌پذیری و جلوگیری از سفتی عضلات (اسپاستیسیتی) انجام می شود. برخی از این تمرینات عبارتند از:

  • حرکات کششی ملایم برای کشش عضلات پاها و مفاصل ران
  • حرکت دادن مفاصل به کمک کاردرمانگر برای افزایش تدریجی دامنه حرکتی مفاصل

تمرینات کنترل تنه
این ورزشها یکی از مهمترین تکنیک های توانبخشی برای بیماران پاراپارزی هستند که ضعف عضلات تنه را برطرف می کنند. نمونه این تمرینات ورزشهایی مثل نشستن و ایستادن با استفاده از صندلی و دیوار یا نشستن روی توپ تعادلی است.

تمرینات عملکردی

تمرینات عملکردی، تمریناتی هستند که به بهبود توانایی بیمار در انجام فعالیتهای روزانه مثل ایستادن، راه رفتن، بلند کردن اشیا و استفاده از پله‌ کمک می کنند. تمریناتی مثل جابجا کردن وزن بین پاها از این دست تمرینات هستند.

کاردرمانگران این موارد را به بیماران پاراپارزی آموزش می دهند تا کیفیت زندگی و استقلال خود را افزایش دهند.

تکنیکهای آرام سازی پیشرفته: برای رفع تنش عضلانی ناشی از اضطراب و افزایش تمرکز روی کنترل بدن و آرامش روحی می توانید یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق را انجام دهید. این تمرینات به آرمیدگی ذهن و بدن کمک زیادی می کند.

درمانهای روانشناختی

بیماران مبتلا به پاراپارزی ممکن است دچار افسردگی یا اضطراب شوند که با جلسات مشاوره روانشناختی و درمان شناختی-رفتاری (CBT) میتوان به بهبود سلامت روان آنها کمک کرد.

تمرینات-کششی-پاراپارزی

برای درمان ضعف عضلات کودکان یا بزرگسالان در اصفهان شما می توانید به کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با شماره ۰۳۱۳۳۳۹۶۲۴۷ تماس بگیرید.

فواید کاردرمانی برای بیماران پاراپارزی: چرا باید این روش را انتخاب کرد؟

فواید کاردرمانی برای پاراپارزی باعث شده این روش از موثرترین روشهای درمان پاراپارزی در اصفهان باشد. مزایای درمان با این روش عبارتند از:

  • بهبود دامنه حرکتی و تعادل
  • بهبود کنترل حرکتی عضلات
  • پیشگیری از عوارض ثانویه مانند زخم بستر
  • توانبخشی عضلات ضعیف در پاراپارزی
  • بازگشت به زندگی فعال و مستقل
  • افزایش هماهنگی بین اعضای بدن
  • ثبات بیشتر حین حرکت و جلوگیری از افتادن

جمع بندی نهایی

پاراپارزی بیماری است که هم در کودکان هم در افراد بالغ بروز می کند و باعث ضعف و ناتوانی حرکتی بیمار می شود. علل و علائم پاراپارزی بسته به سن و نوع آسیب متفاوت هستند. اما همواره این بیماران با عوارضی مثل ضعف عضلانی و عدم تعادل مواجه اند.

کاردرمانی یکی از موثرترین و بهترین روشهای درمان پاراپارزی است که روی توانبخشی عضلات، بهبود حرکت و افزایش تعادل بیمار متمرکز است. با مراجعه به کلینیک کاردرمانی حافظ در اصفهان می توانید از این روشها برخوردار شوید.

سوالات رایج

بیشترین سوالاتی که درباره کاردرمانی پاراپارزی کودکان یا بزرگسالان پرسیده می شوند، عبارتند از:

هزینه کاردرمانی پاراپارزی چقدر است؟

هزینه کاردرمانی برای پاراپارزی بستگی به شدت بیماری، تعداد جلسات، نوع درمانها و مراجعه به بهترین کلینیک کاردرمانی برای پاراپارزی در اصفهان دارد. بنابراین قیمت آن متغیر است.

چه افرادی بیشتر در معرض پاراپارزی هستند؟

افراد مبتلا به بیماریهای عصبی، عفونتهای شدید دستگاه عصبی مثل مننژیت یا پلیومیلیت (فلج اطفال)، خودایمنی و افراد مسن یا کسانی که مشاغل پرخطری دارند که در معرض سقوط و آسیب هستند بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند.

کاردرمانی پاراپارزی بزرگسالان و کودکان چه فرقی دارد؟

کاردرمانی و توانبخشی برای پاراپارزی در بزرگسالان باعث تقویت عضلات، بهبود توانایی های حرکتی و بهبود عملکرد در فعالیتهای روزمره و کیفیت زندگی آنها می شود. اما در کاردرمانی کودکان علاوه بر این موارد باید نیازهای رشدی و جسمی آنها نیز در نظر گرفته شود.

اگر شما هم سوالی در مورد کاردرمانی پاراپارزی در اصفهان دارید در بخش نظرات مقاله می توانید از کلینیک توانبخشی و کاردرمانی حافظ بپرسید.

۵/۵ - (۱۵ امتیاز)
کلینیک حافظ

کلینیک کاردرمانی و توانبخشی حافظ بعنوان مجهزترین و کاملترین کلینیک کاردرمانی در اصفهان ارائه دهنده خدمات تخصصی توانبخشی در زمینه مشکلات جسمی و ذهنی کودکان و بزرگسالان می باشد. ما در کلینیک حافظ با تخصیص بخشهای درمانی ویژه و مجزا و بکارگیری تیمی حرفه ای از درمانگران، مفتخر به ارائه بهترین خدمات درمانی به مراجعین عزیزی هستیم که از اصفهان و شهرهای اطراف به مرکز ما مراجعه می کنند.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *